Pécsi belvárosi szállás Pécsi rendezvények 2010!

Szabolcs Fesztivál

2010. aug. 20. - 2010. aug. 21.

Helyszín: Szabolcs Szabadidőpark, Szabolcs Emlékpark

Műfaj: Fesztivál


A Szabolcs Fesztivál az ősi, tradicionális magyar hagyományok bemutatása mellett a hét települést tömörítő Szabolcs Szövetség évenkénti találkozója is.
Local Heroes Yourope – Nemzetközi tehetségkutató verseny és konferencia

2010. nov. 26. - 2010. nov. 27.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed, Expo Center

Műfaj: Jazz/könnyűzene, Fesztivál


A húsz éve indult Local Heroes a legnagyobb német kezdeményezésű, könnyűzenét népszerűsítő ifjúsági kulturális projekt.

Pécsi Ruszin Napok

2010. aug. 12. - 2010. aug. 14.

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza, Pécsi Bazilika, Xavéri Szent Ferenc templom

Műfaj: Fesztivál
Vendégségben Pécsett – Határon túli magyar fiatalok 15. találkozója

2010. aug. 16. - 2010. aug. 18.

Műfaj: Fesztivál


A Vendégségben Budapesten találkozó 1996 óta biztosít lehetőséget külhoni magyar fiataloknak arra, hogy barátkozzanak egymással, megismerjék Budapestet és Magyarország egy-egy tájegységét, bemutassák hagyományápoló és közösségformáló tevékenységüket, az adott év történelmi, művelődéstörténeti évfordulóihoz kapcsolódóan egy-egy témában előadások, foglalkozások segítségével elmélyüljenek, továbbá változatos szabadidős tevékenységekben vegyenek részt.
Golden Routes - Interkulturális Dialógus

2010. okt. 06. - 2010. okt. 08.

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza

Műfaj: Fesztivál


Evliya Çelebi, a törökök egyik legnagyobb történetírója 1663 tavaszán érkezett a hódoltság egyik leggyönyörűbb és legélettelibb városába, Pécsre. Munkájának köszönhetően különleges adatok, leírások, életképek maradtak fenn a korabeli Pécs életéről.
European Accents in Perm–Duisburg–Pécs

2010. szept. 16. - 2010. szept. 19.

Helyszín: Kultúrkert, Király utca, Pécs Belváros utcái, terei

Műfaj: Fesztivál


Pécs, a Ruhr-vidéki Duisburg és az oroszországi Perm eltérő hagyományokkal és tapasztalatokkal rendelkező, eltérő karakterű városok. A program célja, hogy fenntartható és aktív partnerséget építsen ki a három város művészei, kulturális menedzserei és kulturális intézményei között. A 2010-es év két kulturális fővárosa, Pécs és a Ruhr-vidék innovatív és kreatív művészeti projektjeikkel mutatkoznak be Permben. A program során már meglévő projektek prezentációjára, valamint a tapasztalatok átadására, képzésekre nyílik lehetőség.
V. Bordal Világfesztivál

2010. szept. 23. - 2010. szept. 26.

Helyszín: Pécsi Nemzeti Színház, Villány, Siklós, Széchenyi tér

Műfaj: Fesztivál


Pécs 1993 óta rendezi meg Európa egyetlen, kizárólag férfikarok és férfi-énekegyüttesek számára meghirdetett fesztiválját, amely mára nemzetközileg is elismert rendezvénnyé nőtte ki magát. Az elmúlt 15 évben 38 országból 4000 énekes fordult meg a fesztiválokon.Kelet–Nyugati Átjáró – Balkán Világzenei Fesztivál és IV. Találkozó a Balkán

Kapujában

2010. nov. 03. - 2010. nov. 06.

Helyszín: Uránia mozi, PTE ÁOK Aula (PTE ÁOK Dr. Romhányi György Aula)

Műfaj: Népzene/világzene, Fesztivál


Az Európa Kulturális Fővárosa program három felvezető éve után immár negyedik alkalommal megrendezett Kelet–Nyugati Átjáró a Balkán-félsziget kulturális sokszínűségét hivatott bemutatni.
Közép-európai Táncplatform

2010. nov. 25. - 2010. nov. 28.

Helyszín: Kamaraszínház, Pécsi Nemzeti Színház

Műfaj: Tánc, Fesztivál


A táncplatform a nemzetközi kapcsolatok építésének a nemzetközi táncéletben elterjedt és az utóbbi években egyre népszerűbb formája. A táncplatformok szervezésének elsődleges célja, hogy az ott megjelenő/fellépő művészeket bemutassa a nemzetközi táncszakmának, ezzel is segítve nemzetközi fellépések szervezését.FÚVÓSCIRKUSZ – A VÁROST ÁTSZELŐ, VONULÓ PRODUKCIÓ CIRKUSZI ARTISTÁK ÉS A FEKETE GYÉMÁNT FESZTIVÁL FÚVÓSZENEKAR KÖZÖS

PRODUKCIÓJA – CIRKUSZ- ÉS UTCASZÍNHÁZ FESZTIVÁL

2010. júl. 18. 18:00 - 2010. júl. 22. 0:00

Helyszín: Jókai tér, Király utca

Műfaj: Fesztivál


Több tucat fúvós és artista halad át a belváros számos terén és utcáján, hogy zenéjükkel és egy-egy artista-, zsonglőr-, légtornász-, táncos produkció erejéig meg-megállva szórakoztassák a hozzájuk csatlakozó nézőket. A menetet a pécsi Fekete Gyémánt fúvószenekar kíséri.
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai

Találkozója (EFOTT)

2010. júl. 13. - 2010. júl. 18.

Helyszín: Pécs, Orfű - Mecsek Háza Geológiai Bemutatóhely

Műfaj: Fesztivál


A nyár egyik legjelentősebb diákrendezvényét évente más-más helyszínen rendezik meg, három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot.
Caritas hét a kultúra jegyében

2010. júl. 19. - 2010. júl. 23.

Helyszín: Szivárvány Gyermekház, Bazilika, Szent István tér, Dóm Kőtár

Műfaj: Fesztivál


A Caritas külföldi testvérszervezeteivel megvalósított ötnapos zenés, táncos produkciókat felvonultató nemzetközi rendezvény, hátrányos helyzetű fiatalok részvételével.

III. Ördögkatlan Összművészeti Fesztivál

2010. aug. 04. - 2010. aug. 08.

Helyszín: Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Szársomlyói szoborpark, Vylyan terasz

Műfaj: Fesztivál


A Bárka Színház pécsi és baranyai intézményekkel karöltve újabb „kikötőt” talált a Villány és Nagyharsány között elterülő „Ördögárokban”.

13. Európai Ifjúsági Kultúrhét

2010. júl. 18. - 2010. júl. 25.

Helyszín: Dóm tér, Káptalan utcai Szabadtéri Színpad, Pécs és több baranyai település

Műfaj: Fesztivál


Az Európai Ifjúsági Kultúrhét 1988 óta kétévente kerül megrendezésre azokban az európai városokban, amelyekből hagyományőrző kultúrcsoport csatlakozott a mozgalomhoz.
ICWiP – Balkán Újratöltve

2010. júl. 24. - 2010. júl. 31.

Helyszín: Sétatér

Műfaj: Fesztivál


Az ICWiP (International Culture Week in Pécs) - magyarul Pécsi Nemzetközi Kultúrhét - tizennégy éves története alatt egy negyvenfős regionális találkozóból nőtte ki magát Közép-Európa és az Alpok-Adria térségének egyik legvonzóbb tematikus ifjúsági fesztiváljává.
PánBalkán Art Piknik

2010. aug. 29. - 2010. szept. 05.

Helyszín: Kultúrkert, Cella Septichora Látogatóközpont, Vasútállomás, Pécs közterei, Északi Várfalsétány

Műfaj: Fesztivál


2010-ben Pécs, Európa Kulturális Fővárosa a „Balkán kapujaként" a balkáni országok művészeit invitálja meg egy országhatárokat és nyelvi korlátokat felszámoló közös összművészeti projektre, közös alkotásra. Az Art Piknik kifejezés egyben utal a projekt közösségi jellegére is: a street-art, a képzőművészet és a zene, valamint ezen művészeti ágak találkozására épülő programok döntően a város művészetek által még nem „belakott" tereit veszik birtokukba.
Felfedezőút a régió szívébe

2010. aug. 03. - 2010. aug. 13.

Helyszín: Gelsenkirchen, Pécs

Műfaj: Fesztivál


Három művészeti ág, a képzőművészet, a modern zene- és a táncművészet iránt érdeklődő és azok egyikét aktívan művelő 12–15 éves, pécsi, eszéki, krakkói, aradi és gelsenkircheni, Közép-Kelet-Európában élő tinédzserek alkotói programsorozata.
Örökség Fesztivál – Pécsi Napok

2010. szept. 16. - 2010. szept. 26.

Helyszín: Sétatér, Pécsi Nemzeti Színház, Patacs, Meszes, Széchenyi tér, Barbakán várárok, belváros terei, parkjai, Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ

Műfaj: Fesztivál


Az Örökség Fesztivál – Pécsi Napok a régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválja. Olyan ünnep, amelyben a helyiek és a városba érkező vendégek is jól érzik magukat. Lehetőség, hogy a város újraírja saját történetét, örökségként pillantson épületekre, életformákra és elbeszélésekre, amelyekre eddig alig figyelt, s ezáltal talán átértelmezze azokat.
Magyarok I. Kulturális Világfesztiválja

2010. szept. 14. - 2010. szept. 26.

Helyszín: Pécs, Baranya, Dél-dunántúli régió

Műfaj: Fesztivál


A Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ 1991 óta szervezi a Határon Túli Magyarok Fesztiválját, a Kárpát-medencében kisebbségben élő magyar közösségek kulturális és összművészeti bemutatóját.
Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval

2010. nov. 03. - 2010. nov. 17.

Helyszín: Szegedi Nemzeti Színház

Műfaj: Komolyzene, Fesztivál


A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program számára fontos a partnervárosokkal kialakított stratégiai kapcsolat. A Mezzo Operaverseny és Fesztivál egy ilyen, több évre visszatekintő stratégiai kapcsolaton alapul.
Flamenco Fiesta – Egy hónap a flamenco jegyében

2010. júl. 01. - 2010. júl. 31.

Helyszín: Dominikánus Ház (Pécsi Kulturális Központ), Anna-udvar, Civil Közösségek Háza Gebauer Galéria, Pezsgőház Étterem, EgzoTee Kertmozi, Monte Cristo Café

Műfaj: Fesztivál


A „Fiesta" spanyol nyelvű szó, jelentése „Ünnep". A flamenco nem csupán egy "spanyol tánc", sokkal több ennél; tradíció, életforma.
Pécsi Szabadtéri Játékok

2010. jún. 12. - 2010. aug. 10.

Helyszín: Káptalan utcai Szabadtéri Színpad, Anna-udvar, Pécsi Horvát Színház

Műfaj: Fesztivál


A Pécsi Szabadtéri Játékok az elmúlt évadokhoz hasonlóan, a már ismert, különleges szépségű és hangulatú játszóhelyeken összesen több mint 20 előadással várja a közönséget.fEST CAFÉ

2010. júl. 02. - 2010. aug. 31.

Műfaj: Fesztivál


A fEST CAFÉ egy különleges kis nyári fesztivál, a Pécsi Est Café

szervezésében, egy varázslatos fesztiválsátorral, hangulatos, minden nap nyitva tartó szabadtéri söröző-éttermi placcal és speciális programokkal. A programkínálat főként akusztikus koncertekből, a futball-világbajnokság mérkőzéseinek kivetítéséből, civil kezdeményezések befogadásából és persze sok-sok jó beszélgetésből áll...


Programok és fellépők: június 11. - július 11. VB-klub, akusztikus koncertek: Pál Utcai Fiúk, Peet, Budzillus (D), Bajnok & Zefi "30 év", Eric Sumo Band, Üllői Úti Fuck, Desorden Publico (Ven), Marlboro Man, Djabe, vendég: Steve Hackett (Genesis), Punnany Massif, Óriás, The Unbending Trees, Kiscsillag, Black Out, Péterfy Bori, valamint pécsi zenekarok akusztikus koncertjei, bárzongora estek, humorestek, stb...

Szervező: Pécsi Est Café

Részletes program: www.pecsiestcafe.hu

Kultúroltás

2010. ápr. 03. - 2010. szept. 30.

Helyszín: Szabolcsfalu, Civil Közösségek Háza Gebauer Galéria, Kantabár

Műfaj: Fesztivál


Vallási, irodalmi, pedagógiai és játékos, interaktív, felnőtt- és gyermekfesztivál a belvárosban és Szabolcsfaluban. Drámajátékok, dzsessz- és gyermekzene, képzőművészeti játszóház, színdarabok, író-műfordító találkozók külföldi partnerekkel.